Huisregels

Inentingen:
Je dier moet de nodige inentingen gehad hebben. Zonder geldige vaccinaties géén toegang tot ons pension, zie onze Algemene Voorwaarden. Bewijs hiervan, bijv. een dierenpaspoort of een entingsboekje moet je bij het brengen van je dier meegeven. Met de vereiste inentingen willen we borg staan voor een goede gezondheid van uw huisdier tijdens het verblijf, maar ook zeker voor alle andere pensiongasten.

Hond:

  • Geldige parvo/cocktailenting (eventueel aangetoond middels titer bepaling die niet ouder als 1 jaar is) deze moet minimaal 3 weken voor aanvang opvang gegeven zijn.
  • Geldige neusenting voor hondenhoest (voorheen kennelhoest), deze enting dient jaarlijks herhaald te worden, deze moet minimaal 3 weken voor aanvang van de opvang gegeven zijn, anders is opvang helaas niet mogelijk.
  • Geldige ziekte van Weil enting ( jaarlijks herhalen, minimaal 3 weken voor aanvang opvang)
  • Let op: i.v.m. onze werkwijze is het helaas niet mogelijk om loopse teven ( tot 2 weken na de loopsheid) bij ons te laten verblijven, goed om hier rekening mee te houden als je een teef hebt.
  • Vooraf te beschermen tegen vlooien/teken en tijdig ontwormen ( minimaal 3 weken voor aanvang van de opvang

Kat:

  • kattenziekte en niesziekte (bb enting) (jaarlijks herhalen, minimaal 3 weken voor aanvang opvang)

Hoewel de hokken dagelijkse 2x schoongemaakt en dieren met vlooien direct worden behandeld, bestaat er altijd een kans dat uw huisdier (buiten) vlooien oploopt.
Vooraf beschermen tegen vlooien en ontwormen ( minimaal 3 weken voor aanvang van de opvang)

Konijn:

  • Myxomatose enting en VHS enting (jaarlijks herhalen, minimaal 2 weken voor aanvang opvang)

Aansprakelijkheid:
Wij stellen alles in werking om je huisdier verantwoord te huisvesten en te verzorgen. Echter je huisdier kan toch ziek worden, waarvoor dan een dierenarts wordt geconsulteerd. Deze kosten zijn voor rekening van de eigenaar van het huisdier. ( zie onze Algemene Voorwaarden)

Kennelhoest/Niesziekte:

Helaas kan het voorkomen dat je hond/kat hondenhoest/niesziekte oploopt, zeker omdat hier meer dieren zijn. Dit is vergelijkbaar met de verkoudheid/griep/corona bij ons mensen, wat wij ondanks vaccinatie toch op kunnen lopen ondanks alle voorzorgsmaatregelen, net als een kind wat naar school gaat eigenlijk. Wij zijn niet aansprakelijk voor de eventuele dierenartskosten als je hond/kat de kennelhoest of nies/kattenziekte oploopt.

Zien wij klachten bij jullie kat tijdens het verblijf bij ons dan zullen we dit laten weten.

Wij zullen dan een swaptest afnemen en laten controleren bij de dierenarts om zo, als nodig, tijdig een behandeling te starten en zo de eventuele overdracht naar mede gasten te verminderen.

Graag ontvangen wij een bericht mocht je kat bij thuiskomst toch ziek geworden zijn, dan kunnen we andere eigenaren melden om hun kat op in de gaten te houden.

Medicijnen en Hygiene:
Medicijnen kunnen we in overleg toedienen aan je hond.

Katten en knaagdieren met medicijnen nemen we niet aan.

Ongecastreerde katers kunnen we i.v.m. stankoverlast niet toelaten.

Loopse teven worden niet toegelaten, tot in ieder geval 2 weken na de loopsheid i.v.m. de geur.

Voeding:
In verband met het voorkomen van maag/darm problemen, als gevolg van wisseling van voeding tijdens het verblijf bij ons, verzoeken wij u het eigen voer van je hond en knaagdier mee te geven.

Katten krijgen droogvoer van ons, wel is het mogelijk om  nat voer mee te geven.

Wilt u uw huisdier(en) reserveren voor een verblijf bij ons?

Reserveren

Lees hier alles over de pensionsvoorwaarden voordat u uw reservering plaatst!

Huisregels